ПЕНЗИОНЕРИ ЗАТРАЖИЛИ ПОМОЋ МИНИСТАРКЕ РАДА

Најстарији наглашавају да би просечне пензије требало да буду бар на нивоу минималне зараде или минималне потрошачке корпе

Представници Савеза пензионера Србије и Војводине, као и Удружења пензионера „Независност” разговарали су почетком недеље са министарком рада проф. др Даријом Кисић Тепавчевић у нади да им може помоћи око кључних питања на која не добијају одговоре од осталих представника владе.

Опширније...

ЧИТАОЦИ ПИШУ

 

Како једноставно премостити пензијски јаз

Моја пензија је релативно мала, радећи као професор физике непуних 37 година. Додатно ми много смета када се деси то линеарно повећање у процентима. У први мах делује заводљиво и као да сви пензионери добијају исто повећање, а знамо да није баш тако.

Опширније...

НЕПОТРЕБНА УЗБУНА

 

Лажна узбуна коју су подигли војни пензионери, обилато испраћена у медијима, направила је проблеме свим пензионерима, који су сатима чекали у редовима, како би поднели захтев ПИО Фонду за повраћај неисплаћеног новца, до истека некаквог рока, некаквог последњег дана.

Опширније...

ВУЧИЋЕВА ПРЕДИЗБОРНА УДВАРАЊА „БАКАМА И ДЕКАМА“

 

Председник туђим новцем купује гласове на изборима

Имам предлог за Александра Вучића, нека овај пут наше новце другачије употреби. Ко гласа нека добије ваучер, па да само они који су гласали добију назад део свог новца. Тако ћемо можда боље сазнати шта мисле разочарани у изборе. А не да купује гласове и да „поклон“ исплатама једнаких износа свим пензионерима квари пензиони систем

 

PIŠE: Милан Р. Ковачевић,

редовни члан Научног друштва економиста Србије

 

Опширније...

ШТА ВАЉА ИМАТИ У ВИДУ У САНИРАЊУ НАРУШЕНИХ ПРАВА ПЕНЗИОНЕРА

Уместо да брине о економској сигурности пензионера, нашта је обавезује члан 70. став 2. Устава, Република Србија је 2014. године Законом о привременом уређивању начина исплате пензија унередила пензијска примања виша од 25.000,00 динара.

ПИШЕ: Зоран Ивошевић,

бивши судија Врховног суда Србије и универзитетски професор у пензији

Опширније...