АЛО, СУДИЈЕ !

Kада су у питању пензионери и њихова радом стечена имовина коју им је држава четири године одузимала, а коју они данас покушавају да поврате у судским поступцима - ситуација у правосуђу постаје алармантна због чињенице да поједине судије почињу да нарушавају и крше законе негирајући на тај начин сопствени професионални идентитет.

 

Нема већег лицемерја од овог - када право, законе и правну процедуру ниподаштавају баш они који треба да их тумаче, спроводе и штите, - судије које остају неме и равнодушне на огромну правничку бруку и злоупотребу права – што је равно издаји властитог позива и сопствене бранше.

За сваког правника, а посебно судију, начела владавине права, начела једнакости пред законом, начела поделе власти, уставности и законитости, права на правично суђење, права на делотворни правни лек - морају бити светиња, уставни и еснафски аксиом.

Поразно је и за друштво и за државу, али и за конкретне судије, које су дозволиле да се њима манипулише и бахато управља изван правних норми и процедура како би мимо закона доносили пресуде наручене из владе, министарстава или од председника државе чиме су те судије својим именом и презименом испрљале нормативну суштину и претвориле је у фарсу, а неправду прогласиле за "правду".

Ако се ова фарса "независног" правосуђа буде наставила, Синдикат пензионера биће принуђен да објави списак свих судова и судија који су се упетљали у ову нечасну работу.

 

Извршни одбор УСПС