САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

СМЕНИТИ МИЛАНА КРКОБАБИЋА

Поводом предлога Агенције за борбу против корупције Влади Србије, да министар без портфеља Милан Кркобабић буде разрешен дужности, Удружење синдиката пензионера Србије, обавештава пензионере и сву јавност, да у потпуности подржава став Агенције и изражава незадовољство што то раније није урађено.

Противзаконитим и неморалним потезима Милан Кркобабић, министар без портфеља у Влади Србије, који је нажалост и председник странке пензионера  (ПУПС), дуги низ година ради против интереса државе, а све у своју корист и корист своје породице.

Такође, Кркобабић ради против интереса пензионера, понижава их својим изјавама, прети им преко средстава јавног информисања. Тера их отворено да гласају за његову странку, јер ако не гласају како им он сугерише, неће дочекати поштара, нити пензије.

Непобитне чињенице да су Кркобабићи за само неколико година изградили породичну империју од више милиона евра, такође су посао за истражне органе.

Удружење синдиката пензионера Србије више пута је указивало на махинације Милана Кркобабића, али то није изазвало никакву реакцију надлежних институција, нити органа власти.

Када се Кркобабић у предизборну кампању укључио отвореним претњама пензионерима, да неће добити пензије ако не гласају ЗА... органи нашег синдиката поднели су кривичну пријаву, због отворених претњи преко медија, али она није прихваћена од стране надлежних органа.

Неистините тврдње да су се пензионери четири године добровољно одрицали дела својих пензија у корист буџета Србије, достигле су врхунац лажи и лицемерја, а Кркобабић је за то време искористио своју функцију за своје лично богаћење и богаћење своје породице.

Много је примера где се министар "општих  послова" огрешио о законе и о морал, а нарочито о пензионере, и зато сматрамо да је крајње време, да у Влади Србије свако поднесе одговорност за свој рад или нерад.

Нека почне од Милана Кркобабића.

У Београду 27. 12. 2019.

председник

Михајло Миша Радовић