ЛАЖНА И НЕПОТРЕБНА УЗБУНА

 

Ко кадрира у Удружењу синдиката пензионера Србије

 

После изненадне смрти Михајла Мише Радовића, председника Удружења синдиката пензионера Србије, обавестили смо чланство да Синдикат пензионера наставља са својим редовним активностима на заштити права и интереса пензионера и старијих суграђана, у складу са Статутом УСПС. То значи да сви органи УСПС раде, мада мало отежано због пандемије која нас је задесила.

Обавезе председника, у наредном периоду обављаће лице овлашћено за заступање и представљање, то јест, генерални секретар, у најтешњој сарадњи са потпредседницима, члановима Извршног одбора и других органа.

 

Одредбе које ограничавају окупљање више од 10 особа у затвореном простору, отежавају рад наше организације, али ћемо по стицању услова за нормалан рад, кад то органи власти дозволе, у складу са Статутом УСПС приступити избору новог председника.

 

Али, не лези враже...

 

Група лажних душебрижника, од којих већина одавно нису чланови наше организације, а неки су одлукама надлежних органа искључени из организације због штетног и субверзивног деловања, започела је кампању за избор новог председника Синдиката пензионера.

 

Користимо ову прилику да се извинимо свим члановима и симпатизерима који су ових дана били беспотребно узнемиравани активностима и нелегалном и нелегитимном кампањом која је протеклих дана била спроведена.

 

Уједно обавештавамо све чланове и симпатизере да ће избори у УСПС бити спроведени у складу са Статутом. Наравно, када се стекну услови и када органи власти дозволе окупљање потребног броја чланова на једном месту, у складу са препорукама Кризног штаба и здравствених радника.

 

Лажне душебрижнике који без потребе, дрско и безобразно,  узнемиравају наше чланове и симпатизере, позивамо да не раде туђ и јалов посао. Да престану да се баве организацијом из које су искључени. Да нас пусте да радимо свој посао.

 

Времена су довољно тешка и без глупости којима се они баве.

 

Љубиша Бабић

 

генерални секретар УСПС